DDoS saldırısı nedir? Nasıl Engellenir? Kesin Çözüm!
İçindekiler Tablosu
DDoS saldırısı nedir? Nasıl Çözülür? Kesin Çözüm!
DDos, Dağıtılmış Ağ Saldırıları, genellikle Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırıları adıyla bilinir. Bu tür saldırılar, bir şirketin web sitesini sağlayan altyapı gibi, herhangi bir ağ kaynağı için geçerli olan belirli kapasite sınırlarından faydalanır. DDoS saldırısı, saldırıya uğrayan web kaynağına birden çok istek göndererek web sitesinin çok sayıda isteği işleme kapasitesini aşmayı ve doğru şekilde çalışmasını engellemeyi aynı zamanda Google sıralamasından düşürmeyi amaçlar. DDos saldırıları esnasında CPU gücü %100 olur ve hosting firması buna çözüm getiremez.
DDoS saldırılarının tipik hedefleri arasında şunlar bulunur:
- İnternet alışveriş siteleri
- İyi Derecede Sıralama Sahibi Websiteler
- Online hizmetler sağlamaya dayanan tüm işletme veya kuruluşlar(Hosting Firmaları)
- Online Bahis Siteleri
DDoS saldırısı nasıl işler?
Web sunucuları gibi ağ kaynaklarının eş zamanlı olarak hizmet verebileceği isteklerin sayısı sınırlıdır. Sunucunun kapasite sınırına ek olarak sunucuyu internete bağlayan kanal da sınırlı bir bant genişliğine/kapasiteye sahiptir. İstek sayısı altyapıdaki herhangi bir bileşenin kapasite sınırını her aştığında hizmet düzeyi büyük olasılıkla aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaşır:
İsteklere verilen yanıtlar normalden çok daha yavaş olur. Hatta hiç olmaz site açılmaz.
Bazı (veya tüm) kullanıcı istekleri tamamen yok sayılabilir.
Genellikle saldırganın başlıca amacı web kaynağının normal çalışmasını tamamen engellemek, yani tam “hizmet reddi” sağlamaktır. Saldırgan google’da ilk sayfada çıkan siteleri baz alarak asıl amacı bu sıralamalardan düşürmek olur ve site trafiğine ciddi zarar verir. Bazı durumlarda DDoS saldırısı rakip bir firmanın itibarını zedeleme ya da işine zarar verme girişimi niteliğinde de olabilir.
DDoS saldırısında bulunmak için Botnet “zombi ağı” kullanma
Siber suçlu, hedeflenen kaynağa olağanüstü sayıda istek göndermek için genellikle virüs yaydığı bilgisayarlardan oluşan bir “zombi ağı” kurar. Suçlunun zombi ağındaki tüm virüslü bilgisayarların eylemlerini kontrol edebilmesi nedeniyle saldırının boyutu kurbanın web kaynaklarına aşırı yüklenilmesine yol açabilir.
Günümüzde 2024 Yılı DDoS tehditlerinin durumu
2000’li yılların ortalarında bu tür suç etkinlikleri oldukça yaygın biçimde görülmekteydi. Ancak başarılı DDoS saldırılarının sayısı azalmaktadır. DDoS saldırılarındaki bu düşüş büyük olasılıkla şunlardan kaynaklanmaktadır:
Kötü Amaçlı Yazılım Sistemlere Nasıl Sızar?
- Truva Atı Nedir?
- Siber Suç
- Bilgisayar Saldırganlığı
- Küçük Çaplı Hırsızlık
- Spam ve Kimlik Hırsızlığı
DDoS Saldırılarından Nasıl Korunuruz? Çözüm Nedir? Kesin Çözüm!
Buraya kadar DDoS saldırısı nedir?, hangi sitelere yapılır, hangi yöntemler kullanılır, nasıl işler gibi birçok sorunun cevabını öğrendik. Şimdi gelelim asıl soruna Crabs Media olarak DDos saldırılarına karşı kesin çözüm ürettik! Ve bunu uygulamaya başladık.
Cloudflare gibi firmalar saldırılara karşı sadece bir atak modu üretip ip filtresi yaparak engel olmaya çalışıyor ancak kalıcı bir çözüm değil! Google’da ilk sayfada olan firmalarımızdan yola çıkarak uyguladığımız bu koruma yöntemiyle tamamen zararsız bir şekilde ilerlemekteyiz. Kesin Çözüm için iletişime Geçin!